2018/01/22

ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ (2018)

ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Με λαμπρότητα και με την πρέπουσα εκκλησιαστική κατάνυξη εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων απανταχού της γης. Η ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη για τους Γνησίους Ορθοδόξους καθώς αποτέλεσε, εξ αρχής του ιερού Αγώνος, ημέρα δημόσιας Ομολογίας της Ακαινοτομήτου Εκκλησίας.
Επίκεντρο του εορτασμού στην Αττική υπήρξε και φέτος η Ελευσίνα όπου τελέστηκε ο Συνοδικός εορτασμός και ο καθαγιασμός των υδάτων υπό του Πανιερωτάτου Πρωθιεράρχου των Γ.Ο.Χ. Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Μητροπολίτη Σεβ/του Αττικής και Μεγαρίδος κ.κ. Κοσμά μετά λοιπών Πατέρων. 
Προσήλθε πλήθος πιστών από τις ενορίες της Αττικοβοιωτίας για να δώσει το μήνυμα "Σημέρον τα άνω τοις κάτω συνεορτάζει" κατά την παράδοση της Εκκλησίας και των Αγίων Πατέρων.






ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΠΗΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Στην Λάρισα επίκεντρο υπήρξε ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Παναγίας Ευαγγελίστριας και Αγίου Γεωργίου. Προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος και έξαρχος Θεσσαλίας κ.κ. Ιγνάτιος. Προσήλαθαν εκατοντάδες πιστών από όλη την Θεσσαλία.







ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Ιάκωβος τέλεσε τον Καθαγιασμό των υδάτων στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Αναλυτικά υπάρχει ενημέρωση στην σελίδα των Φίλων της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Κάστρου Κορώνης.




Η Βάπτιση του Κυρίου είθισται να εορτάζεται πανηγυρικώς από την Εκκλησία μας και σε άλλες περιοχές με Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα ύδατα, όπου υπάρχει Λειτουργός, όπως στην Λίμνη Ζαρού Ηρακλείου Κρήτης, στην Λίμνη Πολύφυτου Κοζάνης, στη νήσο Κάλυμνο, στον Γοργοπόταμο Φθιώτιδος, στην Πάτρα, την Λευκωσία Κύπρου, την Νέα Υόρκη Αμερικής κ.α.