2017/05/07

ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το παρελθόν Σάββατο 23 Απριλίου τιμήθηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος του Χριστού Αγίου Γεωργίου σε διάφορες περιοχές. 
Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε ο λαοφιλή Άγιος Γεώργιος στην φερώνυμη Ιερά γυναικεία Μονή στο Μελισσοχώρι Θήβας της οσιωτάτης Γερόντισσας Ευφροσύνης. Των ιερών Ακολουθιών και της αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο οικείος Ποιμενάρχης και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμά (ο οποίος και κήρυξε γλαφυρώς περί του Αγίου) και Πατέρων της Ιεράς Μονής Οσίων Αγιορειτών Πατέρων Πανάκτου Βοιωτίας.
Έψαλλε χορός νέων στην ηλικία Μοναζουσών προς πνευματική τέρψη του πλήθους των πιστών που κατέκλυσαν όλους του χώρους της Μονής καθώς το παλαιό μικρό καθολικό δεν ήταν δυνατόν να φιλοξενήσει τον κύριο όγκο των πιστών.
Μετά την Θεία Λειτουργία ο Άγιος Πρόεδρος κ.κ. Χρυσόστομος ομίλησε για λίγο και ακολούθησε η Λιτανεία των Ιερών Εικόνων του εορταζόμενου Αγίου και της Αναστάσεως του Κυρίου καθώς και αποτμήματος του μαρυρικού Λειψάνου από τον παλαιό Ναό ως το νεόδμητο, περίλαμπρο Καθολικό της Μονής που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των προσκυνητών και της ακμάζουσας αδελφότητας.
Στους πιστούς προσφέρθηκε φιλαδέλφως κεράσματα, μετά την διανομή του Αντίδωρου, και παρατέθηκε τράπεζα επίγειων αγαθών έξωθεν του νέου Ναού. Οι πιστοί επέστρεψαν εις τα ίδια πνευματικά ενισχυμένοι, δοξάζοντες τον Τριαδικό Θεό και τον Μεγαλομάρτυρα Του άγιο Γεώργιο.









Δε στέρησε σε λαμπρότητα η πανήγυρη του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγκαθιάς Ημαθείας. Ιερούργησε ο ακάματος Ιερεύς του Υψίστου, Αιδεσιμότατος π. Νικόλαος Γουσσιόπουλος και προσήλθε πλήθος πιστών από την Κεντρική Μακεδονία.