2017/02/02

"ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ" Η' ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΑ;

Στις 24 Δεκεμβρίου 2016 (Εκκλ. Ημ.) ο Καινοτόμος Μητροπολίτης Καλύμνου κ. Παίσιος τέλεσε την εορτή των Θεοφανείων κατά το νέο, Παπικό ημερολόγιο, το οποίο ακόλουθεί η "Εκκλησία" του και ο ίδιος. Ως εδώ καλά...


Μετά από 13 μέρες μετά ο ίδιος Νεοημερολογίτης "Επίσκοπος" κ. Παίσιος της Καλύμνου τέλεσε, όπως κι άλλες χρονιές, την εορτή των Θεοφανείων και την κατάδυση του Σταυρού στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης της Καλύμνου κατά το παλαιό ορθόδοξο εορτολόγιο ή- κατά δική τους δήλωση- "με το αγιορειτικό τυπικό"!


Είναι γνωστό ότι οι Καινοτόμοι (Νεοημερολογίτες) Επίσκοποι έχουν χάσει κάθε αίσθηση αυτοσεβασμού στα "πιστεύω" τους, που μάλλον δεν υφίστανται. Λειτουργούν σαν γνήσιοι ΟΥΝΙΤΕΣ και με τα δύο ημερολόγια, κυρίως στο Άγιον Όρος ή σε χώρες όπως η Ρωσία, και μετά καταγγέλουν τους "σχισματικούς" (!), "αιρετικούς" (!), "πλανεμένους παλαιοημερολογίτες" που δεν υπακουούν στην καταδικασμένη Καινοτομία από τρεις ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΔΙΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΟΣ.

Έτσι, οι διώκτες των Γνησίων Ορθοδόξων γίνονται και υποκριτικά "τιμητές" των Πατρίων με μόνο σκοπό τον εξουνιτισμό και την αποπροσανατολισμό του πιστού λαού. Οι καταπατητές του ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, Καινοτόμοι- Οικουμενιστές, λειτουργούν σαν γνήσια τέκνα του Πάπα της Ρώμης που επιθυμεί αυτό ακριβώς: την αναγνώριση του ως ΙΣΟΘΕΟΥ και αλάθητου κεφαλής της Εκκλησίας, χωρίς να ενδιαφέρεται για τα "ήθη και τις παραδόσεις" της Εκκλησίας του Χριστού. Στά βήματα, λοιπόν, του "Ποντίφηκα", γίνονται και "παλαιοημερολογίτες" (!) και "ιερουργούν" με το "επιστημονικά εσφαλμένο", "ημερολόγιο των ειδωλολατρών" ενάντια δηλαδή σε όσα φαιδρά, ανιστόρητα και αντορθόδοξα διακηρύττουν προς υπεράσπιση της παπικής Καινοτομίας.

Κατ' αυτό το τρόπο λειτουργούν και ουνιτικές ενορίες των Καινοτόμων όπως η "Παναγία Σουμελά" στο Μενίδι και ο "Άγιος Νεκτάριος" Νέων Λιοσίων Αττικής.

Για την ιστορία, η τελετή του Αγιασμού των υδάτων τελείται κατ' έτος από το μικρό αλλά Ορθόδοξο Ποίμνιο της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κάλυμνο, της Ενορίας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά.

Ακολουθεί άρθρο του Συνοδικού Περιοδικού "Κήρυξ Εκκλησίας Ορθοδόξων", τεύχος 35, όπου στηλιτεύεται παρόμοια ουνιτική πράξη των Καινοτόμων Οικουμενιστών- και μάλιστα σε "Πανορθόδοξο" επίπεδο- κατά τα Χριστούγεννα του 1999 των Ορθοδόξων.


Ας μην ξεχνάμε βέβαια την πλέον εξόφθαλμη και ξεδιαντροπή τακτική των Καινοτόμων στην "Εκκλησία της Φινλανδίας" η οποία εόρτάζει το Πάσχα μέ βάση το Νέο ημερολόγιο του Πάπα ώστε Ρωμαιοκαθολικοί και "Ορθόδοξοι" να συνεορτάζουν ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Ο σατανικός Οικουμενισμός σε όλο του το ΟΥΝΙΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!! Αλλά περί αυτού σε επόμενο μας άρθρο.