2015/05/19

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΙΩΓΜΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ
ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ


Ο αιφνίδιος θάνατος του Γέροντα Αμβροσίου της Μονής Αγίων Πατέρων Χίου (ανήκει στην Φλωρινική παράταξη) που ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο σήμανε την έναρξη ύπουλων κι έκνομων ενεργειών υπό του Νεοημερολογίτη "Επισκόπου" Χίου κ. Μάρκο Βασιλάκη. Πριν ακόμη ταφεί ο αποβιώσας Γέρων της Μονής, ως αρπακτικά προσέτρεξαν δικαστικές επιμελητές και αστυνομικές δυνάμεις για να κάνουν την χάρη του Νεοημερολογίτη Λυκοποιμένα. Σφράγισαν την Μονή για να "προφυλάξουν" την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού! Παρόμοια με την Μονή Εσφιγμένου ή την Ιερά ημών Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορώνης.
Είναι ντροπή, σήμερα που διακυβερνά Αριστερή κυβέρνηση που επαγγέλεται την ανεξιθρησκεία, την υπεράσπιση των θρησκευτικών μειονοτήτων (πρόσφατα ψηφίστηκε και η ανέγερση Τζαμιού για Μουσουλμάνους στην Αθήνα!) και τον διαχωρισμό της Κρατικής Εκκλησίας από τον εναγκαλισμό με την εξουσία, να επιτρέπονται τέτοιες πολιτικές παρεκτροπές. Σεβασμός μόνο στους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους κι όχι στους συμπατριώτες "παλαιοημερολογίτες";! Θλίψη τέλος αισθανόμαστε για τον δυστυχή κ. Βασιλάκη και τους ομόφρονες κατά καιρούς συναδέλφους του. Είθε να είχαν τέτοιο ζήλο για τους εκατοντάδες αιρετικούς με τους οποίους είναι ενωμένοι στα πλαίσια του αμαλγάματος του "Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών" του Σατανά. Ο δε δικαιοκρίτης Θεός θα απαντήσει στους επίβουλους πρεπόντως.

Ο ΣΕΡΒΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ 
ΤΕΛΕΣΕ  ΜΟΝΟΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Την Κυριακή των Μυροφόρων, ο Επίσκοπος Ράσκας Αρτέμιος προέβη στην χειροτονία χωροεπισκόπου για την Σερβία μόνος του αφού βρέθηκε απομονωμένος λόγω της αντιοικουμενιστικής του γραμμής από τους υπόλοιπους Λοικοποιμένες του Οικουμενιστικού Πατριαρχείου Σερβία το οποίο- κατά τα άλλα..- ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο. Είναι δε απορίας άξιον πως οι Οικουμενιστές έβγαλαν τόση χολή για την χειροτονία παραλληλιζοντάς την με την ευλογημένη υφ' ενός χειροτονία του Αγίου Βρεσθένης Ματθαίου ενώ ότι οι αντι- οικουμενιστές ξαφνικά θυμήθηκαν ότι σε καιρό διωγμού και αδήριτης εκκλησιαστικής ανάγκης επιτρέπεται 'ένας μόνος επίσκοπος να χειροτονήσει νέο επίσκοπο ακολουθώντας τον λόγο του Θείου Παύλου ότι  "τὸ γὰρ γράμμα ἀποκτείνει, τὸ δὲ πνεῦμα ζωοποιεῖ". (προς Κορινθίους β'). Επίσης ο εν λόγω επίσκοπος δεν αποδέχτηκε την καθαίρεση του υπό των Πατριαρχικών αλλά δέχεται ως σχισματικούς τους Παλαιοημερολογίτες της Ελλάδας όπως και άλλοι αντιοικουμενιστές που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να αντικρίσουν την αλήθεια για την Ημερολογιακή Καινοτομία που οδήγησε, ως πρόδρομος, στην αγκάλη της αντίχριστης Παναίρεσης του Οικουμενισμού. Τον επίσκοπο Άρτεμιο είχαν προσεγγίσει παλαιότερα και Σέρβοι προερχόμενοι από το Φλωρινικό σχίσμα, έχοντες αντικανονικώς και πραξικοπηματικώς "επίσκοπο" από ρωσική ομάδα Κατακομβιτών χωρίς να αποδεχτεί συνεργασία μαζί τους.