2014/07/21

Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου

  Μετά πάσης επισημότητος και ευταξίας, εν μέσω κατανύξεως ετελέσθησαν την 11ην του μηνός Μαΐου, ημέραν Σάββατον, τα Ιερά Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου, τιμωμένου επ' ονόματι του Αγίου Σπυρίδωνος,της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής Φθιώτιδος.
  Αφ'εσπέρας των Ιερών Εγκαινίων ετελέσθη ο Μέγας Εσπερινός, καθώς και η τελετή προετοιμασίας των Ιερών Λειψάνων, τα οποία ετοποθετήθησαν επί Αγίου Δισκαρίου.
  Την πρωίαν του Σαββάτου μετά το πέρας του Όρθρου άρχισεν η τελετή των Ιερών Εγκαινίων, εν πλήρη τάξει, καθώς και άπαντα τα διαλαμβανόμενα εν αυτή.
  Εν συνεχεία, επί της νεοεγκαινιασθείσης Αγίας Τραπέζης, εγένετο η πρώτη Συνοδική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Εις αυτήν προέστη ο τελέσας τα Ιερά Εγκαίνια οικείος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Ιγνάτιος  συμπαραστατούμενος υπό τών Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θηβών και Λεβαδείας κ.κ Χρυσοστόμου, πνευματικού της Μονής και  Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Φιλοθέου, βοηθουμένων υπό των Παν/των Ιερομονάχων π. Θεοφυλάκτου, π. Αυγουστίνου, π. Ευθυμίου, π. Βησσαρίωνος και του Διακόνου π. Χρυσοστόμου.
 Πλήθος πιστών από διάφορα μέρη παρευρέθησαν στην τελετή, ενώ έψαλλε βυζαντινά ο καλλικέλαδος χορός των μοναζουσών της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοϋπηκόου Φθιώτιδος. Τον Θείον Λόγον εκήρυξεν ο Σεβασμιώτατος Θηβών κ.κ. Χρυσόστομος.
  Μετά το πέρας των Ιερών Εγκαινίων και της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Φθιώτιδος κ.κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε άπαντας για την αθρόαν των προσέλευσιν, διένειμεν το αντίδωρο καθώς και μικρά ευλογία εκ της κηρομαστίχης των εγκαινίων.
  Η αδελφότης της Ιεράς Μονής υπό την Καθηγουμένη Γερόντισσα Ειρήνη εφιλοξένησε αβραμιαίως άπαντας τους προσελθόντας και παρέθεσεν πλουσιοπάροχον τράπεζαν επιγείων αγαθών.