2013/01/18

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Aπό τον πανηγυρικό εορτασμό του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίων Ταξιαρχών Θηβών. Της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος υπό των Σεβ/του Αττικής κ. Κοσμά και Σεβ/του Λαρίσης κ. Φιλοθέου βοηθούμενοι υπό κατωτέρων κληρικών, την παρουσία πλήθους ορθοδόξων πιστών.

Με σεμνότητα εόρτασε ο περικαλλής Ιερός Ναός της λαοφιλούς Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Νάξο, χοροστατούντος του Σεβ. Αττικής κ. Κοσμά.



Κατά την Δεσποτική εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Κυρίου εόρτασε το ιερό Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Αγίας Σοφίας Καλύμνου.



Με μοναστηριακή κατάνυξη εόρτασε η αδελφότητα της Παναγίας Πευκοβουνογιάτρισσας στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος την Κοίμηση της Θεοτόκου . Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Θηβών κ. Χρυσοστόμος. Το εσπέρας προηγήθηκαν τα εγκώμια της Παναγίας ενώπιον του Επιταφίου της Παναγίας και την επομένη η λιτάνευση του κατά την τάξη της Μονής.


Λαμπρώς εόρτασε και η Ενορία της Παναγίας του Τυρνάβου.



Την επομένη 16η Αυγούστου, κατά την οποία εορτάζεται η μνήμη των Αγίων Έξι Μαρτύρων των εν Μεγάροις, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Οικείου Επισκόπου κ. Κοσμά.



Η ακριτική Δυτική Μακεδονία ιδιαιτέρως τιμά την μνήμη του Αγίου Φανουρίου στην φερώνυμη ενορία της Καστοριάς.


Πανηγυρικά εόρτασε ο Καθεδρικός Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Ρουφ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατά την ημέρα που εορτάζεται η Αποτόμη του Προφήτου, προεξάρχοντος του Αγίου Προέδρου .


Με σεμνότητα εόρτασε την ίδια μέρα ο Ι.Ν. του Βαπτιστού Τήνου.


Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορώνης.


Από την πανήγυρη του ενοριακού Ι.Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Μαρκόπουλου Αττικής.


Την ίδια ημέρα πανηγύρισε και η Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Καλαμάτας.


Πόλο έλξης για τους φιλέορτους πιστούς αποτέλεσε η πανήγυρη της γυναικείας Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Καλαμάτας.


Από την πρώτη Θεία Λειτουργία στο νεόδμητο Κοιμητηριακό Παρεκκλήσιο Αναστάσεως Λαζάρου- Παναγίας Ιεροσολυμιτίσσης της Μονής Αγίας Σοφίας Καλύμνου.


Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Σοφίας στην φερώνυμη Ιερά Μονή Καλύμνου.


Την 20η Σεπτεμβρίου, μνήμη του Μάρτυρος Ευσταθίου, εόρτασε με επισημότητα το ομώνυμο ιερό Ησυχαστήριο- Γηροκομείο στο Κρυονέρι Αττικής, του Μακαριστού Μητροπολίτη Αττικής κυρού Παύλου. Προεξήρχε ο διάδοχος αυτού, Σεβ. κ. Κοσμάς.


Από τον πανηγυρικό εορτασμό της Υπεραγίας Θεοτόκου Γοργοϋπηκόου στην ενορίας Αναστάσεως του Κυρίου της Κερατέας όπου θησαυρίζεται θαυματουργός, αχειροποίητος εικόνα της Παναγίας.



Με τη συμμετοχή πληθών ορθοδόξων πιστών από όλη την Ελλάδα και με Μοναστηριακή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η ιερά πανήγυρη της γυναικείας κοινοβιακής Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοϋπηκόου Γοργοποτάμου Λαμίας. Παρούσα σύσσωμη η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος.


Την ίδια ημέρα εόρτασε και ο ιερός Ναός της Παναγίας στους Αθανάτους Ηρακλείου.


Την 7η Οκτωβρίου η Τοπική Εκκλησία της Κρήτης τίμησε την μνήμη των Αγίων 99 Πατέρων της Κρήτης στην ομώνυμη ενορία των Χανίων.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ Γ.Ο.Χ. ΚΥΠΡΟΥ

Από την ιερά πανήγυρη της ιστορικής Ανδρώας Ιεράς Μονής Παναγίας Γαλακτοτροφούσας (Γενεθλίου της Θεοτόκου) Κακορατζιάς Λευκωσίας.



ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΑ ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ
ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΥΠΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
ΤΗΝ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012