2011/04/06

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ Β’

Από την λαμπρά πανήγυρη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίων Ταξιαρχών Θήβας. Η εορτή των Αρχαγγέλων υπήρξε πάνδημος καθώς μεγάλο πλήθος φιλέορτων πιστών προσέτρεξε να τιμήσει τους Αγίου Αγγέλους. Στην λαμπρότητα της εορτής προσέδωσε η παρουσία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Θηβών κ. Χρυσοστόμου, προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Ελλαδικής Ακαινοτομήτου Εκκλησίας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ελλογιμότατος Θεολόγος κ. Δημήτριος Σκαρτσιούνης.
Από την ολονύκτια αγρυπνία προς τιμήν της ανακομιδής του Ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στην Ιερά αυτού Μονή στο Μελισσοχώρι Θήβας.
















=

Εορτή Ιερού Ναού Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά Καλύμνου


Με κατάνυξη πανηγύρισε ο Ιστορικός Ιερός Ναός Ευαγγελιστού Ματθαίου στην Μάνδρα Αττικής. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Ιγνατίου, του εφημερίου Αιδεσιμοτάτου π. Ιακώβου Σαμακασβίλι και του Διακόνου π. Βησσαρίωνος. Ακολούθησε η επιβεβλημένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και η τέλεση Τρισάγιου στο μνήμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Αττικής & Μεγαρίδος κυρού Ματθαίου, παρουσία και του νέου Δημάρχου Μάνδρας κ. Δρίκου Γεωργίου.


Από τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μετόχι της ομώνυμης γυναικείας Ιεράς Μονής Κερατέας, στην Κακιά Θάλασσα.


Από την πανήγυρη της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Παναγίας στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας.


Από την πανήγυρη του νεόδμητου Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Νάξου.


Από την εορτή του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κακιάς Θάλασσάς Κερατέας.


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ & ΚΑΝΑΔΑ


Με τη συνήθη λαμπρότητα και πνευματική χαρά τελέστηκε η ιερά πανήγυρη του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ εις Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος, Τοποτηρητής Επίσκοπος Αμερικής συμπαραστατούμενος υπό του Πανοσιολογιοτάτου Ιερομονάχου π. Αθανασίου Κιτσαντά ενώ παρέστη μεγάλο πλήθος ορθοδόξων πιστών, ομογενών και μη, από διαφόρους πολιτείες της Αμερικής και τον Καναδά. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο αδελφός Δημήτριος Βάββας, ομογενής ιατρός στην Αμερική, κατ’ εντολή του Σεβασμιότατου.


Επίσης ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε την ενορία του Αγίου Δημητρίου στο Μόντρεαλ του Καναδά όπου βάπτισε δύο νεοφώτιστους.




Από την τέλεση της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή μετά των Χριστουγέννων στη Νέα Υόρκη, στο Ι.Ν. Αγίας Τριάδος υπό του π. Αθανασίου.


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ & ΠΑΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Ιεροργούντος του ακάματου εφημερίου της Μεγαλονήσου Κρήτης Αιδεσιμότατου Ιερέως π. Ζαχαρία Τσικρικάκη εόρτασαν οι εξής Ιεροί Ναοί της τοπικής Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κρήτης:



Ιερός Ναός Γενεθλίου της Θεοτόκου εις Βαγιωνιά Ηρακλείου- Ιερός Ναός Παναγίας Γοργοϋπηκόου εις Αθανάτους Ηρακλείου- Ιερός Ναός Οσίων 99 Πατέρων εις Λεβάδια Χανίων- Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου εις Ανώγεια Ηρακλείου- Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας εις Ασήμιον Ηρακλείου- Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου εις Καππαριανά Μοιρών Ηρακλείου