2011/02/23

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ

· Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκαν τα σεπτά ονομαστήρια του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Προέδρου της Ιεράς Συνόδου και Τοποτηρητού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών την 13η Νοεμβρίου 2010 (Εκκλ. Ημ.) . Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών Θήβας, συμπαρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών κ. Kοσμάς, Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος και κατώτεροι κληρικοί. Αθρόα υπήρξε η προσέλευση του πιστού λαού για να τιμήσει τον σεπτό Προκαθήμενο της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.
· Παρουσία πλήθους πιστών από όλη τη Θεσσαλία, εόρτασε τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΚΟΣΜΑΣ συμπαραστατούμενος υπό του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Ιγνατίου και κατωτέρων κληρικών. Η εόρτιος Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Τρικάλων την 1η Νοεμβρίου 2010, μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.
· Τέλος, την 20η Δεκεμβρίου 2010 εόρτασε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου Γοργοποτάμου Λαμίας κατά την εορτή του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου. Τον Ιεράρχη τίμησαν ο Σεβ. Τρίκκης κ. Κοσμάς, ο Σεβ. Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος, κατώτεροι κληρικοί καθώς και πλήθος κόσμου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.